29 Nisan 2013 Pazartesi

sendromsuz pazartesiden sayıklamalarımı saygıyla sunarım

kafamın içini karman çorman hissediyorum bugün.aklımdan geçen her bir şeyi not etmek istiyorum.fazla düşünüyorum,fazla kurguluyorum.
yaradılışımda var bu benim,doğuştan,bunu bilir bunu söylerim.
başlıyorum.


1-fazlasıyla çevreci biriyim.sokakta yere minicik bir çöp bile atmam.sabah otobüste rutin bir şekilde işe doğru giderken önümde oturan genç bir anne ve üç çocuğunu gördüm.üç çocuk da hemen hemen aynı yaşlardaydı.ne zordur üç çocuğu birden büyütmek diye geçti içimden.layıkıyla,her biriyle adaletli bir şekilde ilgilenebiliyor mudur acaba diye düşünmekteydim.otobüsün kapısı açıldı ve kadın elinde kocaman çöpü(poşeti) dışarı fırlattı gözümün önünde.daha sonra çocuğu da çöp çıkardı,anne bunu napıcam dedi,kadın çocuğun elinden çöpü aldı ve kapı açılsın atarız şimdi dedi.dondum kaldım.kafamda kadına eksi 100 puan vermişimdir sanırım.böyle mi yetiştiriyordu çocuklarını?dünya sevgisi,çevre sevgisi aşılamıyor muydu?tüylerim diken diken oldu.müdahale edemedim.tartışmaya dönerdi muhtemelen.sen nasıl karışırsın,benden iyi mi biliyorsun gibisinden laflar söylerdi muhakkak.bu seferlik sustum ama bir daha böyle bir manzarayla karşılaşırsam susamayabilirim.

2-çarşamba günü tatil ya,tadından yenmiyor bu pazartesi.sendrom yok,sıkıntı yok!
kısır iş döngüsünü bozan şu tatiller iyi ki varlar,minnettarım.
çocukluğumu hatırlıyorum da,tatil sabahları erken uyandığımda kalkıp çizgi film izlerdim.nasıl da lezzetli olurdu.buna büyüyünce de devam ettim ara sıra.eski çizgi filmlerin tadı başkaydı tabii,şimdi o lezzeti alamıyorum.

3-başka blogları takip etmeyi seviyorum.iyi bir okuyucuyumdur,üşenmem en uzun yazıları bile okurum.yapılan yorumları da okurum.bir kısım kitle var ki yorumlarından rahatsızlık duyuyorum.şöyledir ki siz edebiyat parçalamışsınızdır ya da dünya kadar güzel görsel paylaşmışsınızdır.yapılan yorumun biri şöyledir : ' çok güzel,bana da beklerim canım' muhakkak ki yorumun altında kendi blog adresini paylaşmıştır.sizin paylaşımınızla ilgilendiği falan yoktur aslında,tamamen kendi reklamını yapmaktadır aklınca!daha yeni gelmişsin o bloga bi defa di mi,canım demek de nerden çıkıyor,nasıl da samimiyetsiz bir hitap şeklidir bu böyle.ha bi de paylaştığınız post hakkında tek bir kelime bile sarfetmeden düzenlediği çekilişe davet edenler vardır ki onların davetlerine hiç bir zaman katılmamışımdır.çoğu zihniyet o çekilişleri bir sürü takipçisi olsun diye yapıyor zaten,bunun da farkındayım.niye ki bu çırpınış?100 kişi takip etse nolur 1000 kişi takip etse nolur.önemli olan kitlenin içinin,özünün dolu olmasıdır.istatistiklere saplanıp kalmamak lazım diye düşünüyorum.

sendromsuz nice pazartesiler diliyorum.
 ve kapanış.

14 yorum:

  1. Bende çöp atanlara karşı isyanlardayım en ufak bi kağıt bile benim vicdanıma dokunuyor, Ben olsam kesin lafımı esirgemezdim :)
    Ayrıca benım cocukluğum çok geride kalmadı diyorum kendi kendime o sevgili casper'i, şirinleri çok özlüyorummm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içimizdeki çocuk var,çok uzağa gitmemek lazım doğru :)
      he-man favorimmiş küçükken.casper,bugs bunny,sevimli kahramanlar..burnumda tütüyorlar :)

      Sil
  2. Keşke uyarsaydınız kadını. Ben böyle durumlarda hiç içime atmıyorum. Düzgün bir şekilde uyarıyorum, artık anlayıp anlamamak karşı tarafa kalmış.

    Gerçi bazen dünyayı sen mi düzene sokacaksın diyorum kendi kendime ama olsun yılmak yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabah sabah bir atraksiyona hazır değildi ruhum,bu seferlik es geçeyim dedim :)
      ufacık şeylerle dünyayı kurtaramayız belki ama ufak da olsa bir faydamız olur diye düşünüp umutlanıyorum.
      kırmadan söylemek kolay da karşı tarafın bunu doğru algılaması çok önemli.çevremdeki insanlardan da bu hataya düşebilen oluyor ama herkese her şey söylenemeyebiliyor ne yazık ki.

      Sil
  3. uyarmak lasım ama o zamanda çok bilmiş oluyosun. ince ayrıntıları takip etmeyi seviyorsun sanırım. bende sen gibiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyarmak lazım ben de bundan yanayım ama bazen de şartlar uygun olmayabiliyor.bir de insanları izlemeyi severim,az buçuk kimin ne tepki verebileceğini kestirebiliyorum.ama keşke trafik polisleri gibi çevre polisleri de olsa,hatta ben olabilirim gönüllü :) yere çöp atanları görünce ceza kesseler..ilerleme kaydederdik milletçe kesinlikle.

      Sil
  4. eylülcüm sana bişi danışacağım. mail adresini verir misin? benim bloğa yorum olarak yaz istersen yayınlamak istemiyorsan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun degil tatlim burdan vereyim
      wall-eva@windowslive.com
      bekliyorum:)

      Sil
  5. :) güzel bi yazı olmuş daha doğrusu çok gerçekçi sanki içimi dökmüşsünüz yazıya :))

    YanıtlaSil
  6. Her hafta bir gün tatil olsa :) geçen hafta ve bu hafta ilaç gibi geldi.... Pazartesşleri nedn sinirli olmadığımı yazını okuyunca anladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi ya :)
      formül bu aslında,hafta içi bir gün hep tatil olsa :)

      Sil
  7. kötü alıştık ama haftaya acı bir tokat olacak :(( off neyse şimdiden üzülmeye değmez, hem yarın tatiiiiillll !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bünye iyi alıştı tatillere:)
      yakında başka tatil gözükmüyor ne yazık ki,tadını çıkartalım biz en iyisi.

      Sil

tekrar tekrar beklerim efendim,özletmeyin kendinizi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar