3 Haziran 2013 Pazartesi

!!!

keşkelerim çoğalıyor..keşke öyle olmasaydı,keşke her şey bambaşka olsaydı..her zamanki gibi yine 'keşke'ler hiç bir işe yaramıyor..
en kolayını yapıyoruz,birbirimize saldırıyoruz."sen 'beyaz'sın sil beni arkadaş listenden, Allah belanı versin!" yahut "sen 'siyah'sın,defol git hayatımdan!" diyoruz kolayca,bir çırpıda.
insan olmayı unutuyoruz.
"siz bize zamanında şunu şunu yapmıştınız,şimdi utanmadan bunu bunu yapıyorsunuz ama" diyenler bir yandan..gerçekten araştırıp,okumadan saldıranlar bir taraftan..birbirlerini iki zıt kutba itmeye çalışanlar bir taraftan..
ne acı!

zamanında vatanımızı birleştirmek için o kadar çaba harcamış Atatürk şimdi bu manzarayı görse kim bilir ne düşünürdü.
elbet ki herkes aynı görüşü savunmak zorunda değil,bu çok normal.ama insanlık boyutunda bunu gösterememek çok acı.sürekli hırçın davranmak,hır gür çıkarmak ne işe yarar ki?

sosyal medyada atışanları okuyorum üşenmeden tek tek.
hiç biri birbirini dinlemiyor ki?
bir babayiğit de çıkıp "evet sen şu noktada haklısın belki ama ben de bunu savunuyorum şu şu sebepten ötürü" demiyor .derdi yaralamak,saldırmak,dinlememek,körü körüne kendi düşüncesini savunmak!

her dönemde gelecek için endişe duymuştur insan.ülkemiz hep böyle zor dönemlerden geçmiştir,okuyan bilir.

şu hayata bir kez geliniyor,bir kez yaşayıp çekip gideceğiz sonra!
hem de aynı yere : toprağın altına!

endişelerim,korkularım çığ gibi büyüyerek artıyor.bizleri,gelecek olan yeni nesli,dünyaya "merhaba" diyecek olan insancıkları nasıl bir düzen bekliyor belli değil.

birbirimizi anladığımız,huzur dolu günler diliyorum,öyle dua ediyorum.

"çocuklar inanın,inanın çocuklar.
güzel günler göreceğiz güneşli günler!"

içimden bu şarkı çalıyor hep.
umutla kalmak istiyorum.






7 yorum:

  1. tüm kalbimle katılıyorum canım dostum nasıl güzel konulara değinmişsin nasılda benim düşüncelerimi anlatmışsın yazın için kalemine yüreğine düşüncelerine sağlık canım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol kuzum benim..inan içimde yara oldu,en düzgün bu şekilde ifade edebileceğime inandım.
      ne mutlu ki aynı düşünceleri paylaşıyoruz.
      öpüyorum canım.

      Sil
  2. nerde bizim halkta o bilinç.. küfürler havalarda uçuşuyor resmen.. çok yazık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef merve'cim :(
      üzülerek izliyorum ve takip ediyorum.

      Sil
  3. Ne güzel yazmışsın canım..
    Günlerdir canım o kadar sıkkın ki, hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden.. Geceleri olayları takip etmekten uyuyamıyor, sabahta kalkar kalkmaz yine bir gelişme var mı diye geçiyorum internet, tv başına..
    O kadar bölündü ki insanlar, çok üzülüyorum..
    Herkesin fikirlerine saygı göstererek, huzurla yaşadığı bir ülke olamaz mıydı ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benim de öyle canım.bir şeyler yapıyorum ama içim hep buruk,kafam sürekli takık.insan üzülüyor kendi topraklarında böyle olaylar olduğunda.ne acı değil mi?
      huzur dolu bir ülke için bolca dua ediyorum lakin bir yandan da ütopya olduğunun bilincindeyim içten içe.ne yazık ki ortalığı karıştıran,bizim birbirimize düşmemizi isteyen öyle kötü niyetliler var ki..kelimelerim kifayetsiz kalıyor işte.

      Sil
  4. Bu kadar nefret bu kadar saygıdan uzak olmamalı insan ama düşünceler böyle kabul ettirilmez daha doğrusu kimse kimsenin düşüncesini kabul etmesin , ama saygı dolu umut dolu sevgi dolu bir dünyada kardeşçe yaşayalım isterim ,

    isterim ki ufak bir ot parçasına bile saygı duysun insanlar, kaldırım taşlarına esnafın dükkanına sokak direklerine ve önce insan canına saygı duysunlar diliyorum , umuyorum , bekliyorum.....

    YanıtlaSil

tekrar tekrar beklerim efendim,özletmeyin kendinizi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar